Spectaculaire start van Willemspolder fase 1

Eén druk op de knop was het startsein voor prachtige beelden gecombineerd met filmische muziek die de zintuigen op scherp zetten. In geuren en kleuren trok Willemspolder fase 1 in al zijn pracht en praal aan ons voorbij. Op 15 september ’23 kregen we een voorproefje van wat gaat komen, samengevat in een prachtige lichtbeeldenshow.

De projectie ging met één druk op de rode knop van start op de wanden van de loods en was daarmee de symbolische start van Willemspolder fase 1. Burgemeester Jan Kottelenberg en de jonge vijfde generatie van de familie viel de eer te beurt. Als constante factor blijven de gemeente Neder-Betuwe en de toekomstige bestuurders van Dekker de komende dertig jaar betrokken bij de transformatie van de polders naar waterrijke natuur. Net als de bewoners uit de directe omgeving, hun kinderen en kleinkinderen.

Start willemspolder fase 1 met burgemeester Kottelenberg

De eerste fase van tien jaar mocht beginnen en dat vierden we met omwonenden, ambtenaren, de familie, collega’s en vele anderen. Tweehonderdvijftig genodigden hieven het glas op een succesvol verloop van de herinrichting en op een mooi resultaat. Met struinen, joggen, vissen, spelen en vooral genieten van de natuur. En op het bedrijventerrein mogen duurzame startups aan hun droom werken. Met projectleider Toon van Mierlo als gastheer van deze avond, kwamen alle vijf de doelen van het project aan de orde. 

Zandklasseerder Yvonne in de schijnwerpers

Het was een mooi feest in de loods op het terrein van Dekker langs de Waal. De plas was verlicht. De zandklasseer-installatie Emmy Yvonne stond speciaal voor deze starthandeling in de schijnwerpers. Dankzij de opbrengsten van de Yvonne kan dit gebied zo mooi worden. Samen met de Emmy (de zandzuiger) leveren zij de grondbouwstoffen voor zo’n 180.000 huizen én de nodige financiering voor de herinrichting van Willemspolder fase 1. Daarmee wil het familiebedrijf bijdragen aan een toekomstbestendige en fijne omgeving voor de omwonenden.

 De vijfde generatie

De vijfde generatie, op het feest vertegenwoordigd door Fleur Wezenberg en Lisanne van den Broek verwoorden dit ook mooi. Als jonge meiden, en kinderen van hun tijd, vinden ze het niet meer dan logisch dat je samen de toekomst vormgeeft en daarin als bedrijf ook je verantwoordelijkheid neemt. “Dekker bestaat nu 105 jaar. Willen we er over 105 jaar nog zijn, dan zullen we wel samen aan de slag moeten om de aarde leefbaar te houden”, aldus Lisanne. Natuurlijk hoort daar ook een gezond bedrijf bij, want wat is er mooier dan als je dit uit eigen middelen kunt doen? Zo lever je meerwaarde voor de mensen waarmee je je omringt. Dekker is blij dit te mogen en kunnen doen. 

Vijfde generatie Dekker IJzendoorn