Scroll verder

Home » Over Dekker

Grondstofwinning én duurzame gebiedsontwikkeling

Zand en klei winnen in onze delta gebeurt al heel lang. Het bedrijf Dekker bestaat dan ook al ruim 100 jaar en telt inmiddels ruim 200 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De huidige, vierde generatie van het familiebedrijf zet haar corebusiness in om het natuurlijk kapitaal langs de rivieren te vergroten en zo aan de toekomst van ons land te werken. Zo vormen we agrarisch gebruikte uiterwaarden om naar prachtige waterrijke natuur met ruimte voor mens en dier. De biodiversiteit stijgt, er is plek voor innovatieve duurzame oplossingen, voor sport, voor vissen, spelen en wandelen. Kortom: voor genieten van het nieuwe landschap.

Ons DNA: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Dekker geen loze term: het zit verankerd in het DNA en daarmee in de hele organisatie. We hebben onszelf doelen gesteld waaraan we dagelijks werken en die we meten. In ons MVO-jaarverslag laten we jaarlijks zien hoever we zijn. In 2021 hebben we ons eerste doel behaald: de CO2-uitstoot per gewonnen ton zand en grind hebben we met 80% kunnen verminderen en dat is een hoop. Dit dankzij de inzet van al onze medewerkers, want we doen het samen. Bij al onze projecten staan het welzijn van onze aarde, de welzijn van ons personeel en natuurlijk die van omwonenden centraal. Het verrijken van de leefomgeving rond onze projecten is een van de pijlers van de organisatie.

Emmy Yvonne: ons elektrische familielid

Zandwinning, kleiwinning en grindwinning doet Dekker al meer dan 100 jaar. En dat is nog steeds mensenwerk, al krijgen onze collega’s nu hulp van moderne machines passend bij deze tijd. Zo ook van de Emmy Yvonne: een elektrisch lid van de familie! Daarmee maak je ook in de Willemspolder kennis. Zij bestaat uit twee delen: de Emmy is de zandzuiger en de Yvonne de drijvende zand- en grindfabriek waar de grondstoffen schoon, droog en op korrel gesorteerd worden voor de betoncentrales. Door het volledig elektrisch maken van de Emmy Yvonne in 2019, is een van onze grootste collega’s ook één van onze stilste én meest duurzame. En eentje waarmee je nooit ruzie hebt!

Onze andere projecten

Naast Willemspolder fase 1 heeft Dekker nog andere projecten waar zandwinning de motor is voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Hetersche Waarden - Dekker Groep

Hetersche Waarden

Wandelpaden, waterrecreatie, natuur en hoogwaterveiligheid bij Heteren.

Bomhofsplas

Natuurontwikkeling en zonnepark bij Zandwinning Zwolle

Honswijkerplas

Recreatiegebied bij Houten waar op een zonnige dag duizenden mensen recreëren.

Heeswijkse Kampen

Wonen aan het water, met aanlegsteigers en strandje.

Les Gravières Rhénanes

Vogelbroedeilanden in de plas en zalm opkweken voor terugkeer in de Rijn bij onze Franse zandwinning.