Selecteer een pagina

Rondleidingen zandwinning

Rondleidingen Emmy Yvonne

Vanaf april starten we weer met nieuwe rondleidingen op de Emmy Yvonne. Onderaan deze pagina kun je je opgeven voor de aankomende rondleidingen.   

————

Wil je weten hoe zand gewonnen wordt of wat er bij IJzendoorn op de plas ligt? Dekker organiseert gratis rondleidingen op deze drijvende zandfabriek in het project Willemspolder fase 1.  

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze Emmy Yvonne. De Emmy Yvonne is een van de zandwininstallaties waarmee Dekker zand en grind wint voor de betonindustrie. De drijvende zandfabriek is langer dan een veldbalveld, bijna 19 meter breed en 13 meter hoog. Zowel de zuiger Emmy als de zandklasseerder Yvonne draaien op 100% groene stroom. Wat die precies doen en hoe we de stroom hebben geregeld, vertellen wij je graag.

Bereid je maar voor op een belevenis. Het zuigen en sorteren van grind en zand in verschillende korrelgroottes is al een spektakel om te zien. Ook krijg je informatie over dit project waar naast zandwinning onder andere nieuwe natuur en kleinschalige recreatie gerealiseerd wordt.

Wanneer?
Vanaf april starten we met nieuwe rondleidingen. Het programma start om 13.15 en duurt tot circa 16.00 uur.

Data: Woensdag 17 april, Woensdag 15 mei, Woensdag 19 juni, Donderdag 21 augustus en Woensdag 18 september. Let op: er zijn alleen nog plekken beschikbaar op woensdag 18 september!

Kun je 18 september niet, maar heb je nog wel steeds interesse? Mail dan je naam en gewenst aantal personen naar communicatie@dekkergroep.nl. Zodra er nieuwe data bekend zijn, informeren we je daarover. 

Waar?
Na kennismaking in het kantoor van Dekker Waalbandijk 1 te IJzendoorn gaan we naar de opstapplaats waar een bootje je naar de zandwininstallatie brengt en na afloop van de rondleiding weer aan wal zet. Kom met eigen vervoer.

Kleding
Draag makkelijke kleding die vies mag worden. Dekker zorgt voor veiligheidshesjes, zwemvesten en veiligheidslaarzen in de meest gangbare maten (38 t/m 45).

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, mits je goed kunt zwemmen en je van tevoren aanmeldt. In verband met overstappen van een bootje naar de zandwininstallatie en de wandeling met een paar trappen, dien je mobiel en enigszins fit te zijn.

Aantal personen?
Groepsgrootte is maximaal 16 personen, dus geef je snel op via het aanmeldformulier.  We zien uit naar je komst!

 

Let op: er zijn alleen nog plekken beschikbaar op woensdag 18 september!

Kun je 18 september niet, maar heb je nog wel steeds interesse? Mail dan je naam en gewenst aantal personen naar communicatie@dekkergroep.nl. Zodra er nieuwe data bekend zijn, informeren we je daarover. 

Vragen? Neem contact op via communicatie@dekkergroep.nl. 

Toestemming

Datum

18 sep 2024

Tijd

13:15 - 16:00