Selecteer een pagina

Rondleidingen zandwinning

Rondleidingen

Voor de rondleidingen t/m oktober 2023 zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Heb je interesse voor een rondleiding in de nabije toekomst, geef je dan op via communicatie@dekkergroep.nl met e-mailadres, naam, telefoonnummer, woonplaats en het aantal personen. Zodra we nieuwe rondleidingen gepland hebben, nemen we contact met je op. 

————

Wil je weten hoe zand gewonnen wordt of wat er bij IJzendoorn op de plas ligt? Dekker organiseert gratis rondleidingen op deze drijvende zandfabriek in het project Willemspolder fase 1.  

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze Emmy Yvonne. De Emmy Yvonne is een van de zandwininstallaties waarmee Dekker zand en grind wint voor de betonindustrie. De drijvende zandfabriek is langer dan een veldbalveld, bijna 19 meter breed en 13 meter hoog. Zowel de zuiger Emmy als de zandklasseerder Yvonne draaien op 100% groene stroom. Wat die precies doen en hoe we de stroom hebben geregeld, vertellen wij je graag.

Bereid je maar voor op een belevenis. Het zuigen en sorteren van grind en zand in verschillende korrelgroottes is al een spektakel om te zien. Ook krijg je informatie over dit project waar naast zandwinning onder andere nieuwe natuur en kleinschalige recreatie gerealiseerd wordt.

Wanneer?
Vanaf eind september tot december 2023 op de woensdagmiddagen. Het programma start om 13.15 en duurt tot circa 16.00 uur.
De eerste rondleidingen vinden plaats op 27 september (VOL), 11 oktober (VOL) en op 18 oktober (VOL).

Waar?
Na kennismaking in het kantoor van Dekker Waalbandijk 1 te IJzendoorn gaan we naar de opstapplaats waar een bootje je naar de zandwininstallatie brengt en na afloop van de rondleiding weer aan wal zet. Kom met eigen vervoer. 

Kleding
Draag makkelijke kleding die vies mag worden. Dekker zorgt voor veiligheidshesjes, zwemvesten en veiligheidslaarzen in de meest gangbare maten.

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, mits je goed kunt zwemmen en je van tevoren aanmeldt. In verband met overstappen van een bootje naar de zandwininstallatie en de wandeling met een paar trappen, dien je mobiel en enigszins fit te zijn.

Aantal personen?
Groepsgrootte is maximaal 6 personen, dus geef je snel op via het aanmeldformulier.  We zien uit naar je komst!

Vragen? Neem contact op via communicatie@dekkergroep.nl.

Toestemming

Datum

27 sep 2023

Tijd

13:15 - 16:00

Volgende Keer